На 7-ми май 1969 г. се ражда една от изключителните фигури

...
На 7-ми май 1969 г. се ражда една от изключителните фигури
Коментари Харесай

Edna легенда в спорта става на 55! Честит рожден ден на Катерина Малеева

На 7-ми май 1969 година се ражда една от изключителните фигури в света на тениса - Катерина Георгиева Малеева. Българската тенисистка отбелязва мощно наличие във висшите ешелони на тениса през 80-те и 90-те години на предишния век, като превзема сърцата на мнозина със своята неповторима игра и пристрастеност към спорта.

Започвайки своята професионална кариера през 1984 година, Катерина Малеева бързо се утвърждава като една от най-успешните и авторитетни тенисистки на България. Нейната ангажираност и лоялност към спорта са несравними, като тя реализира невероятните 11 трофеи на сингъл и минава всички шампионати от Големия Шлем, достигайки до четвъртфиналите.
                             

Сред нейните най-големи достижения е активността във Фед Къп за тима на България. С общо 29 победи и 22 загуби, тя се превръща в знак на националния тенис и е ентусиазъм за доста млади спортисти.

Катерина Малеева не е сама в битката си за състезателен триумф. Тя е част от впечатляваща тенисистична династия, като споделя тези пристрастености със своите сестри - Магдалена и Мануела. Също по този начин, дълбоката й съгласуваност със спорта идва и от фамилията - майка й, Юлия Берберян, е топ ракета на България през 60-те и 70-те години и в следствие един от най-успешните тенис треньори.
                             

През кариерата си Катерина Малеева реализира невероятни неща в света на тениса. 1988 година, преди рухването на Желязната завеса, тя доближава до финалната осмица на US Open, като показва извънреден гений и упоритост. 

С отворено сърце не единствено на корта, само че и в живота, Катерина Малеева намира щастието в фамилния живот. Щастливо омъжена за Георги Стоименов, тя съчетава своята обич към тениса с уговорката си към развиването на тенис клуб " Малееви ".
                             

Днес нейното въздействие продължава да въодушевяват нови генерации тенисисти и спортни почитатели по целия свят. Честит рожден ден на Катерина Малеева! С пожелания за още доста години на триумфи и наслада
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР